Ingrediente:
- mei decorticat
- ceapa
- morcov
- ardei
- usturoi
- broccoli
- 1 ou
- cimbru, oregano dupa gust
De data aceasta am facut budinca cu mei si legume si budinca cu fructe.
Pentru budinca cu legume se pune meiul la fiert cu ceapa, morcov, ardei si se lasa sa fiarba 20-30min pana se inmoaie. Apoi se lasa la racit putin, se adauga oul batut, cimbru, oregano dupa gust, un praf de sare, boia ardei dulce, 2 catei de usturoii tocati marunt, buchetele de broccoli si putina apa daca mai este nevoie, compozitia trebuie sa fie una semi-lichida. Se unge o tava cu unt, eu am folosit o tava mica de ceramica si 2 forme mici de silicon.
Se lasa la copt la 180 de grade Celsius pentru 20-30min pana cand se incheaga ca o budinca.
Se serveste rece sau calda dupa preferinte alaturi de salata de sfecla rosie.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu