Saturday 5 January 2013

Sachertorte cu visine


Ingrediente:

Pentru blatul de tort:
  • 100g ciocolata amaruie
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 175g unt, la temperatura camerei
  • 100g zahar
  • 20g zahar vanila
  • 3 oua, separate
  • esenta naturala de vanilie, esenta de rom dupa gust
  • 140g faina alba tip 000
  • 30g cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru crema
  • visine din compot
  • 2 linguri dulceata de visine
  • suc din compot pentru insiropat
  • 200g ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici insa am ajustat putin: nu am folosit vermouth ci esenta de rom si am inlocuit gemul de caise cu visine din compot mixate cu dulceata de visine. De asemenea am insiropat putin tortul, mie imi plac deserturile insiropate.

Am folosit o forma cu diametrul de 16cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt iar peretii i-am uns cu ulei si i-am pudrat cu faina.

Pentru blat, se topeste ciocolata la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca putin. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol se bate untul cu zaharul. Apoi se adauga galbenurile pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se incorporeaza ciocolata si esentele dupa gust. Se inglobeaza faina urmata de albusurile spuma. Turnam compozitia de aluat in tava pregatita si dam la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasam aluatul pentru sachertorte sa se raceasca complet apoi il taiem in 3 parti pe orizontala.


Pentru glazura, topeste ciocolata cu frisca lichida apoi lasa sa se raceasca.
Pentru asamblare, ungem fiecare blat insiropat cu visinele din compot mixate cu dulceata de visine. Tortul se finiseaza cu glazura de ciocolata racita si se orneaza. Pentru o glazura lucioasa, dupa ce turnati pe tort, nu mai atingeti cu nimic.

Tortul se lasa la frigider pentru 24h si apoi se poate servi. Pofta buna!

Nota:
  • Acest tort nu il recomand copiilor mici avand foarte multa ciocolata
  • Data viitoare o sa pun mai putin praf de copt, o jumatate de lingurita cred ca e suficient. A crescut cu cocoasa *_*
  • Timpul de coacere a fost mai mare de 30min, l-am lasat 50min, faceti testul cu scobitoarea dupa 30min si apoi din 5 in 5min pana cand iese scobitoarea curata
  • Este bine sa il lasati sa se raceasca complet si apoi sa il feliati pentru ca fiind cald este dificil de manevrat

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Trimiteţi un comentariu