Ingrediente:
- 200ml ulei
- 120ml bors
- 7g drojdie uscata
- 1 praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura zahar vanilat
- 500g faina tip 650
- coaja rasa de la o portocala
- o lingura scortisoara macinata
- nuca macinata cu zahar invertit pentru umplutura sau alta umplutura dupa gust
Asadar, am amestecat toate ingredientele fara sa tin cont de ordine, oricum am lasat aluatul la frigider si nu mi s-a parut important sa am borsul caldut amestecat cu drojdia. Este un aluat cu putine ingrediente, putin pretentios. Se framanta pana cand obtinem un aluat omogen si apoi lasam la frigider 30-45min.
Dupa ce a trecut timpul de stat la frigider, se intinde o foaie subtire sub forma de disc, se imparte discul in sectiuni aproximativ egale, se pune umplutura dupa gust, eu am avut niste miez de nuca pe care l-am macinat si l-am omogenizat cu zahar invertit, se ruleaza si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand se rumenesc usor.
Dupe ce se scot de la cuptor, se transfera usor pe o farfurie unde se pudreaza cu zahar pudra. Se servesc cand s-au racit complet, atentie ca magiunul, gemul sau alta umplutura asemanatoare este extrem de fierbinte, chiar daca tentatia este mare, lasati 15-20min la racit inainte sa le consumati. Pofta buna!
cele mai gustoase sunt cele facute in casa :D
ReplyDelete