Monday 29 October 2012

Prajitura cu zahar invertit si mere caramelizate





Ingrediente pentru forma tarta de 26cm diametru:

  • 4 mere mari
  • 4 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 3 oua
  • 90g zahar invertit
  • 100g faina alba 000
  • coaja de portocala
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • un praf de sare
  • zeama de la 2 portocale
Merele le curatam de coaja, le taiem felii, presaram putina zeama de lamaie deasupra. Intr-o forma de tarta (eu am avut una din sticla) presaram 4 linguri de zahar apoi asezam feliile de mere. Dam la cuptorul incalzit la maxim pana cand se caramelizeaza usor merele. Apoi scoatem vasul din cuptor si il lasam la racit.

Separat intr-un alt vas batem ouale cu praful de sare si zaharul invertit pana cand obtinem o compozitie omogena si ferma ca de pandispan, adaugam coaja de portocala, esenta de vanilie si faina in ploaie. Amestecam pana la omogenizare si turnam peste merele caramelizate. Dam la cuptorul incins la 180grade Celsius pentru aproximativ 25min pana cand se rumeneste usor, depinde de cuptor. Se scoate din cuptor si se rastoarna asa fierbinte cum e, caramelul se intareste si o sa fie greu de desprins cand se raceste. Dupa rasturnare am insiropat-o cu zeama de la 2 portocale. Se serveste rece si se tine la frigider dupa racire.
Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

2 comments:

Trimiteţi un comentariu