Thursday 27 October 2011

Pizza "pe vatra"


Am denumit-o asa deoarece blatul are consistenta foarte apropiata de cel copt pe vatra :) O sa vedeti mai jos de ce.

Ingrediente:

>> pentru blat:

  • 350g faina
  • 200ml apa calduta (eu am mai adaugat 2 linguri, depinde foarte mult de tipul fainii folosite)
  • 1 lingurita rasa de drojdie uscata (o treime dintr-un pachet de 7g)
  • 2 linguri de ulei (de masline ar fi preferabil, eu nu am avut)
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar

>> pentru topping la alegere, dupa gust, eu am avut:
  • ceapa rosie
  • ardei verde
  • porumb
  • masline
  • mozzarella
  • pasta de rosii si ardei
  • sunca pui

Mai intai pregatim aluatul.Punem faina intr-un vas, adaugam un praf de sare. In alt vas dizolvam in apa calduta 1 lingura de zahar, drojdia si lasam la loc cald 10min. Apoi turnam compozitia peste faina si amestecam. Incepem sa framantam adaugand cate o lingura de ulei pana cand obtinem un aluat omogen, nelipicios. 

Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit. Teoretic aluatul de pizza trebuie sa fie lasat 2-3h dar daca nu aveti timp sau rabdare, lasati-l la crescut la loc cald macar pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat pe caloriferul din bucatarie 2h, uitati ce frumos a crescut

Din aluatul obtinut eu am facut 2 pizza, una cu diametrul de 38cm si alta cu diametrul de 24cm.
Aici vine explicatia titlului :)  presaram in tava de copt pizza malai. Acesta va face o crusta aluatului apropiata de cel copt pe vatra. 

Intindem aluatul in tava cu mainile, pentru o pizza delicioasa nu folositi sucitorul, asa spun italienii :) Daca vi se lipeste de maini aluatul, ungeti mainile cu putin ulei si intindeti cat de subtire va place.

Ungem aluatul cu pasta de rosii si ardei, presaram busuioc, oregano, cimbru, in orice combinatie dupa gust si apoi asezam ingredientele pentru topping la alegere

Preincalzim cuptorul la maxim (in cazul meu 240 grade) si punem pizza cat de jos posibil in cuptor. Lasam la cuptor 10-15min pana cand se rumeneste frumos. Fiti cu ochii pe cuptor daca va stiti cuptorul buclucas :)

Se serveste calda dar este foarte buna si rece. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Trimiteţi un comentariu